FSC® - mærkning

Miljømæssig, social og økonomisk ansvarlighed i skoven

Få FSC®-certificeret dine tryksager hos Ecograf helt GRATIS 

Alt du skal gøre er at sige til

Hos Ecograf er stort set alt det papir, vi køber, FSC®-certificeret, dvs. vi bruger FSC-certificeret papir også til ordrer, der ikke bærer FSC-mærket. Det er, fordi FSC-certificeringen er vores garanti for, at det træ, som papiret kommer fra, er blevet produceret under ordentlige forhold med miljømæssig, social og økonomisk ansvarlighed. 

Når du som forbruger eller virksomhed vælger tryksager, der er FSC-certificeret, kan du købe med god samvittighed – du er nemlig med til at sikre naturen og de sociale forhold i FSC-skovene.

Se vores FSC-certifikat

FSC® C016433

10 TING DU SKAL VIDE OM FSC®

( kilde: FSCs egen hjemmeside )

 

1. Medlemmerne bestemmer

2. De har de højeste standarder (inden for skovcertificering)

3. De er respekterede og troværdige

4. De har global effekt

5. De har positiv påvirkning

6. De har den stærkeste opbakning

7. De har åbenhed

8. Alle deres standarder bygger på samme principper

9. De inddrager lokale

10. De er anerkendte

Hvad er FSC® og FSC-mærket?

Forest Stewardship Council® (FSC) har 25 års erfaring i bæredygtig skovforvaltning. De opstiller standarderne for FSC-certificering, som så bliver foretaget og godkendt af tredjeparts certificeringsorganer. FSC er desuden den eneste internationale mærkningsordning til træ, der har bred opbakning fra organisationer som WWF (Verdens Naturfonden), Greenpeace og Verdens Skove, samt fra virksomheder verden over.

I FSC-skovene bliver der ikke fældet mere træ, end der genplantes – eller hvad skoven selv kan nå at reproducere. FSC-certificeringen garanterer også, at dyr og planteliv i skoven bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, gør det under rimelige arbejdsforhold, dvs. med ordentligt sikkerhedsudstyr og fornuftig løn.

FSC-certificeringen er derfor med til at passe på skove og mennesker i hele verden. Det betyder, at du med god samvittighed kan købe FSC-mærket papir og tryksager, da du kan vide dig sikker på, at råvarerne ikke kommer fra udsatte skovområder – eller bliver udvundet under kummerlige arbejdsforhold.

Du kan læse mere om FSC på deres hjemmeside.

 

FSCs principper og kriterier

Hele tanken bag FSC bygger på FSC’s 10 principper og kriterier, som er en slags grundlov for FSC, og som gælder for FSC-certificerede skove i hele verden.

Fordi skove i verden ikke er ens, udvikler de nationale FSC-kontorer – f.eks. FSC Danmark – en skovstandard, der er tilpasset landets specifikke omstændigheder, men altid er i overensstemmelse med de internationale principper og kriterier. Både de internationale principper og kriterier og de nationale skovstandarder udvikles af repræsentanter fra skovbruget, miljøorganisationer og sociale organisationer i konsensus.

Læs mere om de 10 principper og kriterier, som danner grundlag for FSC

Hvorfor skal du vælge
FSC®-certificerede tryksager?

Når du vælger FSC-certificerede tryksager, støtter du de skovejere, der har valgt at drive skoven med respekt for mennesker og natur. En respekt som går hånd i hånd med social, miljømæssig og økonomisk ansvarlighed.

Desuden er der en stigende forventning fra forbrugere til, at virksomhederne skal være en del af løsningen, når det kommer til miljømæssige og sociale udfordringer.

Ved at vælge at få FSC-certificeret jeres tryksager signalerer I, at I målrettet har valgt at støtte bæredygtig skovdrift, hvilket er med til at styrke jeres eget brand.

Værdien af FSC-certificerede tryksager

Sikrer skovens biologiske mangfoldighed, produktivitet og økologiske processer

Bæredygtigt drevne skove har ikke kun en betydning for de mennesker, som lever i og af dem. Også dyr og planter, som er dybt afhængige af skovenes naturlige ressourcer, sikres ordentlige forhold. I en FSC-skov lever truede dyr en tryg tilværelse, fordi områderne, de lever i, fredes mod fældning.

Giver lokalbefolkningen mulighed for at få gavn af skoven

I en FSC-certificeret skov er de indfødte sikret ret til at bruge skovene, som de altid har gjort. Desuden får de lov til at frede hellige pladser og kan bevare deres bosteder og jagtområder. Der ansættes også lokale arbejdere, hvilket betyder, at lokalbefolkningen kan få en indtægt fra den skov, de bor ved, og samtidig mulighed for en uddannelse i skovdrift.

Fremmer miljømæssig, social og økonomisk forsvarlig skovdrift over hele verden

Når man køber FSC-certificerede varer, så er det varer, der er handlet på normale og lovlige markedsvilkår og ikke som en tilskudsordning til producenten. Dermed får producenten en ordentlig pris for deres træ og dermed fristes skovejerne ikke til at fælde og brænde skovene af for at tjene hurtige penge. De motiveres derimod til at drive skovene med omtanke for også i fremtiden at kunne tjene penge på dem.

Er tryksager værre for miljøet end digitale medier?

Tryksagen er ikke en større miljøsynder

Med det øgede fokus på miljø og bæredygtighed er der mange sejlivede myter om, at det er mere ressourcekrævende og miljøbelastende at benytte sig af tryksager frem for digitale medier. Men det er en skrøne. Man redder ikke de sydamerikanske regnskove ved at spare på papirforbruget, da det meste af det papir vi bruger i Danmark, stammer fra bæredygtige skovbrug i Europa.

Bæredygtigt skovbrug er skovbrug, hvor man dyrker skoven på en måde, som tager hensyn til de dyr og planter, som lever i skoven. Når man fælder skov, så genplanter man skoven. Faktisk vokser Europas skove årligt med et areal, der svarer til 1,5 gange Fyn (kilde: Tryk med ansvar).
Der bliver altså ikke drevet rovdrift på regnskove eller andre naturressourcer.

Når de træer, der bliver plantet, vokser, oplagrer de CO2, der bindes i træet og først udledes igen, når træet afbrændes. Det vil sige, at papir og andre produkter fremstillet af træ, er med til at sikre at kuldioxid lagres og fjernes fra atmosfæren. Og selv om der bruges en del vand til fremstilling af papir, kører vandet i lukkede systemer, hvor papirfabrikken renser og bruger vandet igen og igen, så det ikke forurener åer og søer.

Tryksagers klimaprofil er derfor lang bedre, end de fleste tror – dog alt afhængigt af slutbrugerens adfærd.

Har du brug for hjælp med din næste projekt?

Book et gratis, uforpligtende møde med Flemming

- vi giver en god kop kaffe!

Ring til os på 70 25 77 88Skriv til os på kontakt@ecograf.dk
envelopemagnifiercrosschevron-downplus-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram