Miljø- og Kvalitetspolitik

Skal vi tage ansvar sammen?

Kvalitet og bæredygtighed er ikke kun punkter på Ecografs agenda – det er et ansvar vi tager seriøst og en stor del af vores vision for de kommende år.

Vi har specifikke klima- og miljømål, samt handlingsplaner for at nå dem. Vi arbejder løbende på at skabe transparens hos Ecograf og blive et forbillede for resten af branchen. Vi bliver snart certificeret i ISO14001 og 9001. 

Vi vil være din samarbejdspartner

Vi ser os ikke som leverandører, men som samarbejdspartnere og derfor prioriterer vi det gode samspil med vores kunder fra start til slut, også når det handler om at finde mere bæredygtige løsninger. Vi mener, at en god kundeoplevelse er en del af vores værditilbud og vi tager ejerskab for vores kunders behov i hvert step af deres rejse, bl.a. igennem:

Ekspert rådgivning: Vi har øje for det, der virker, og gør alt vores viden til brugbar rådgivning for vores kunder. Vil en kunde tage yderligere hensyn til klima i deres produktion, f.eks. ved at reducere deres tryksags CO2-aftryk, så er vi også klar til at hjælpe.  

Løbende kvalitetsudvikling og -sikring: Vores eksperter har fokus på kvalitet i alle faser af vores produktion og ikke kun ved det første filtjek.

Vidensdeling: Vi vil gøre det nemt for mennesker at træffe informerede beslutninger ift. både grafisk produktion og bæredygtighed. Derfor deler vi af vores viden, bl.a. i form af artikler på vores hjemmeside og igennem vores sociale medier. 

"Det er kun igennem god og åben dialog, at vi kan finde den bedst mulige løsning til at dække vores kunders ønsker og behov".
Flemming Jensen
Indehaver og adm. direktør hos Ecograf gruppen

Hvordan fungerer det i praksis?

For at omdanne vores ambitioner til konkrete tiltag, der kan bidrage til den bæredygtige udvikling af vores branche, gør vi brug af forskellige udviklingsforløb, der hjælper os med at udarbejde og implementere initiativer, inden for forskellige fokusområder.

Helt konkret, er vores målsætninger* for perioden 2021-2025:

 • Reduktion af papirspild med 5%.

 • Forbedret sortering af affald, specielt fra vores storformat: 10% reduktion af usorteret affald.

 • 10% reduktion i vores elforbrug (vandforbrug er allerede minimalt).

 • Forøget genbrug og genanvendelse af materialer: 5% reduktion af indkøbt emballage.

 • 10% forøgelse i antallet af miljømærkede ordre, dvs. FSC®- og Svanemærket.

 • At bygge kvalitets- og miljøledelsessystemer, der opfylder krav i henhold til ISO-standarderne 9001:2015 og 14001:2014 - og opnå certificering inden sommer 2023.

 • Årligt at nedbringe antal fejl, der sker i forbindelse med produktion af ordrer.

 • At etablere en datadreven salgsafdeling og skabe en bedre forståelse af vores kunders behov.

* Alle tal analyseres i relation til vores produktion, dvs. vi vil reducere vores elforbrug/ton tryksager, men vores totale elforbrug kan blive større i takt med, at virksomheden vækster (og vi producerer mere).

Gennem denne politik forpligter vi os til:

 • At arbejde hen mod et mere bæredygtigt ressourceforbrug, bl.a. igennem vores miljømål.
 • At opfylde Ecografs bindende forpligtelser og kvalitetskrav.
 • At løbende udvikle og forbedre vores ledelsessystem.

 

Aarhus, 11.april 2023

Flemming Jensen, Adm. direktør hos Ecograf gruppen

Hos Ecograf gruppen mener vi, at en politik skal gå hånd i hånd med dens målrettede implementering - ellers bliver den hurtigt til tom markedsføring. Vores miljø- og kvalitetspolitik er derfor lavet i forlængelse af vores værdigrundlag, som er den fælles ramme, der danner baggrund for, at vi handler, hvorfor vi handler, og hvordan vi handler.

Her kan du læse vores tidligere miljøpolitik (2021)

Nuværende certificeringer og mærker, som dokumenterer Ecografs kompromis med den bæredygtige udvikling:

Og meget snart: ISO 14001

envelopemagnifiercrosschevron-downplus-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram