Svanemærkede tyksager

Sådan kan I signalere, at I tager hensyn til miljøet

Hos Ecograf siger vi ikke, at vi laver bæredygtige tryksager, da der ikke findes en definition på, hvad en bæredygtig tryksag egentlig er. Det betyder dog ikke, at vores tryksager ikke tager hensyn til Verdensmålene, eller at vi ikke arbejder med den bæredygtige udvikling. Tværtimod, er transparent og nøjagtig kommunikation en vigtig del af vores arbejde med bæredygtighed.

Vores Svanemærke er nemlig din garanti for, at vores produktion lever op til krav, der ofte er strengere end lovgivningen, f.eks. i forbindelse med brug af kemikalier. Det er fordi Svanemærket tager udgangspunkt i forsigtighedsprincippet, når stoffer er mistænkt for at kunne have alvorlige miljø- og sundhedspåvirkninger.

Men hvad betyder det, at en tryksag bærer Svanemærket?

Og hvad er fordelene ved Svanemærket – for dig og miljøet?

 

Hos Ecograf kan du få Svanemærket dine tryksager uden ekstra omkostning. Det eneste du skal gøre er, at sige til.

Lad os vide, om du vil have Svanemærkede (måske også FSC®-certificerede?) tryksager. Så tager vi os af resten. 

Hvad betyder det at være et Svanemærket trykkeri?

Kravene til at et trykkeri bliver Svanemærket omfatter i første omgang trykprocessen, herunder energiforbrug samt det papir og de kemikalier (trykfarver, lak, lim), som trykkeriet anvender. Derudover, stilles der krav til affaldsminimering og -sortering, arbejdsmiljøet, dokumentation mm.

Svanen belønner også en produktionsproces, der gør genanvendelse af tryksagerne lettere (kilde: Miljømærkning Danmark).

Ved at være Svanemærket lever Ecograf derfor op til skrappe krav til blandt andet trykfarve og andre kemikalier. Det vil sige, at vi ikke unødigt belaster miljøet – og at produktionsmedarbejdere i alle led af processen ikke udsættes for sundhedsskadelige stoffer. Desuden minimerer vi papirspild, sorterer vores affald til at optimere genanvendelse og forsøger så vidt muligt at bruge vegetabilske og vandbaserede trykfarver. På den måde kan vi levere tryksager, der er bedre for miljøet.

Skal Svanelogoet kunne placeres på tryksager, bør disse overholde endnu en liste særlige krav.

Ved at være en del af denne anerkendte og troværdige certificeringsordning underbygger vi i Ecograf vores grønne profil, tager et større ansvar for miljøet og engagerer os yderligere i vores arbejde hen mod en mere bæredygtig produktion.

Klik her og se Ecografs licens til Svanemærket.

Vil du lære mere om emnet, kan du finde detaljerne i Nordisk Miljømærknings kriteriedokument.

Hvad betyder Svanemærket for dig og din virksomhed?

Det er ingen hemmelighed: Hver dag er der flere og flere forbrugere, der vil gøre en forskel for miljøet og leder efter miljømærker, på de varer, de køber. 

Svanemærket er et af Danmarks to officielle miljømærker, og er kendt af tre ud af fire danskere. Vælger I derfor at sætte Svanemærket på jeres tryksager, vil I tydeligt signalere, at I aktivt har valgt at støtte en mere miljørigtig produktion*.

Dette kan I også bruge til markedsføring rettet mod jeres egne kunder, til at fremvise jeres engagement, principper og grøn filosofi, og til at styrke jeres egen branding. 

Svanemærkede tryksager sender et stærkt signal for jer som virksomhed, i en tid hvor bæredygtighed er blevet en konkurrencefordel.

* i sammenligning med tryksager, der ikke lever op til Svanemærkets krav.

Hvorfor vælge tryksager med Svanemærket?

Med Svanemærket er du garanteret, at produktionen af dine tryksager har taget særlig hensyn til miljøet fra et livscyklus perspektiv.

 

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke, og dets mål er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug ved at stille skrappe miljøkrav til virksomheder – i alle relevante faser af produktets livscyklus.

Kravene til trykkerier og tryksager omfatter bl.a.:

  • Brug af bæredygtigt produceret papir.
  • Brug af 100 % miljømærket eller kontrolleret trykmateriale og forbud mod PVC i svanemærkede tryksager.
  • Grænser for energiforbrug og affaldsproduktion.
  • Miljø- og sundhedsegenskaber ved kemikalier, som bruges i produktionen af tryksager samt på eksterne bogbinderier. Der er bl.a. strenge krav til brug af stoffer, som er kræftfremkaldende, reproduksionstoksiske eller kan skade arvemateriale samt forbud mod halogenerede organiske stoffer og fluorstoffer.
  • Grænser for brug af kemikalier, som indeholder VOC.
  • Dokumentation for at trykfarver, toner, lim og lakker ikke skaber problemer i forbindelse med afsværtning og recirkulering af tryksager.

(Kilde: Svanemærke – Ecolabel)

Alt det betyder, at hver gang du bestiller tryksager hos Ecograf – uanset om det er plakater,  bøger,  flyers eller noget helt andet – kan du vide dig sikker på, at du kan stå inde for hele produktets livscyklus, fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering.

Det er det bærende krav for et Svanemærket trykkeri som Ecograf.

Når du vælger et Svanemærket trykkeri, tager du et miljøbevidst valg. Du viser også omtanke for miljøet og har sikkerhed for, at der er fakta og dokumentation bag vores tiltag omkring bæredygtighed – det er ikke bare noget vi siger, det er noget, vi gør.

Har du brug for hjælp med din næste projekt?

Book et gratis, uforpligtende møde med Jacob

- vi giver en god kop kaffe!

Ring til Jacob på 30 73 45 59Skriv til Jacob på jat@ecograf.dk
envelopemagnifiercrosschevron-downplus-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram