Svanemærkede tyksager

Sådan kan I signalere, at I tager hensyn for miljøet

Når du handler hos et Svanemærket digitalt trykkeri, tager du et miljøbevidst valg

Hos Ecograf kan du få Svanemærket dine tryksager uden ekstra omkostning. Det eneste du skal gøre er, at lad os vide, du vil have dine tryksager svanemærket. Så tager vi os af resten. 

Men hvad betyder det, at en tryksag bærer Svanemærket?

Og hvad er fordelene ved Svanemærket – for dig og miljøet?

Hvad betyder det at være et Svanemærket trykkeri?

Kravene til at et trykkeri bliver Svanemærket omfatter i første omgang trykprocessen, herunder energiforbrug samt papiret og de kemikalier (trykfarver, lak, lim), som trykkeriet anvender. Derudover, stilles der krav til affaldsminimering og -sortering, arbejdsmiljøet og dokumentation mm.

Svanen belønner også en produktionsproces, der gør genanvendelse af tryksagerne lettere (kilde: Miljømærkning Danmark).

Ved at være Svanemærket lever Ecograf derfor op til skrappe krav til blandt andet trykfarve og andre kemikalier. Det vil sige, at vi ikke unødigt belaster miljøet – og at produktionsmedarbejdere i alle led af processen ikke udsættes for sundhedsskadelige stoffer. Desuden minimerer vi papirspild, sorterer vores affald og forsøger så vidt muligt at bruge vegetabilske og vandbaserede trykfarver. På den måde kan vi levere tryksager, der er bedre for miljøet.

Skal Svanelogoet kunne placeres på tryksager, bør disse overholde endnu en liste særlige krav.

Ved at være en del af denne anerkendte og troværdige certificeringsordning underbygger vi i Ecograf vores grønne profil, tager et større ansvar for miljøet og engagerer os yderligere i vores arbejde mod en mere bæredygtig produktion.

Klik her og se Ecografs licens til Svanemærket.

Vil du lære mere om emnet, kan du finde detaljerne i Nordisk Miljømærknings kriteriedokumentet.

Udover Svanemærket er Ecograf også FSC®-certificeret som sikrer, at vi får vores papir fra bæredygtigt skovbrug i Europa.

Hvad betyder Svanemærket for dig og din virksomhed?

Svanemærkede tryksager sender et stærkt signal for jer som virksomhed.

Svanemærket er et af Danmarks to officielle miljømærker, og er kendt af tre ud af fire danskere. Derudover stiger antal af forbrugere, der vil gøre et forskel for miljøet og leder efter miljømærker, på de varer, de køber.

Alt det betyder, at I, ved at vælge et Svanemærket trykkeri, er med til at støtte op om bæredygtighed – uanset om I arbejder strategisk med CSR (Corporate Social Responsibility) eller ej. Dette kan I også bruge til markedsføring rettet mod jeres egne kunder.

Ved at signalere, at I målrettet har valgt et Svanemærket trykkeri, fremviser I jeres engagement, principper og grøn filosofi, hvilket er med til at styrke jeres egen branding.

Hvorfor vælge tryksager med Svanemærket?

Med Svanemærket er du garanteret, at produktionen af dine tryksager har taget særlig hensyn til miljøet.

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke, og dens mål er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug ved at stille skrappe miljøkrav til virksomheder – i alle relevante faser af produktets livscyklus.

Kravene til trykkerier og tryksager omfatter bl.a.:

  • Brug af bæredygtigt produceret papir.
  • Brug af trykmaterialer som tekstil, plast samt aluminiums- og kompositplader, som opfylder skrappe krav til kemikalier i overfladebehandlingen samt indhold af PVC.
  • Brug af 100 % miljømærket eller kontrolleret trykmateriale og forbud mod PVC i svanemærkede tryksager.
  • Grænser for energiforbrug.
  • Miljø- og sundhedsegenskaber ved kemikalier, som bruges i produktionen af tryksager samt på eksterne bogbinderier. Der er bl.a. strenge krav til brug af stoffer, som er kræftfremkaldende, reproduksionstoksiske eller kan skade arvemateriale samt forbud mod halogenerede organiske stoffer og fluorstoffer.
  • Grænser for brug af kemikalier, som indeholder VOC.
  • Dokumentation for at trykfarver, toner, lime og lakker ikke skaber problemer i forbindelse med afsværtning og recirkulering af tryksager.

(Kilde: Svanemærke – Ecolabel)

Alt det betyder, at hver gang du bestiller tryksager hos Ecograf – uanset om det er plakater,  bøger,  flyers eller noget helt andet – kan du vide dig sikker på, at du kan stå inde for hele vores produkts livscyklus, fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering.

Det er det bærende krav for et Svanemærket trykkeri som Ecograf.

Når du vælger et Svanemærket trykkeri, viser du omtanke for miljøet og har sikkerhed for, at der er fakta og dokumentation bag vores tiltag omkring bæredygtighed – det er ikke bare noget vi siger, det er noget, vi gør.

Du kan læse mere om kriterierne for miljømærkning af trykkerier her.

Har du brug for hjælp?

Vi kan skræddersy din tryksag lige efter dit hoved. Har du brug for hjælp, eller har du spørgsmål, kan du altid ringe til os for assistance på tlf. 70 25 77 88 .
Du kan også ringe direkte til vores kunderådgivere, Jacob på tlf. 30 73 45 59 eller Ole på tlf. 30 56 30 56.

Læs vores Tips&Tricks til fremstilling af en førsteklasses trykfil
envelopemagnifiercrosschevron-downplus-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram